Vloerverwarming specialist: voor een aangename temperatuur binnenshuis

Ben je aan het bouwen of renoveren en zoek je naar de ideale manier om je huis te verwarmen? Vloerverwarming is een uiterst comfortabele optie.
In vergelijking met traditionele radiatoren is vloerverwarming een uitstekend alternatief. Het biedt niet alleen meer comfort, maar het is ook energiezuiniger en bespaart ruimte. Bij radiatoren wordt warmte verspreid door één of meerdere radiatoren in de kamer. Vloerverwarming verspreidt de warmte echter gelijkmatig via leidingen die onder het gehele vloeroppervlak lopen. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Wij werken aan een klimaatneutraal Nederland.

Al 2000+ klanten met een glimlach achter gelaten.

Onze kracht: altijd die extra stap, service staat bij ons voorop.

Gebruik van hoogwaardige materialen en nieuwste technieken.

Allround en
ervaren
teams

Zo gaan wij te werk

STAP 1


Aanvraag

STAP 2


Offerte

STAP 3

Akkoord en planning

STAP 4

Installatie binnen 6 weken

Samen bouwen aan een duurzame toekomst?

Vloerverwarming leggen in huis

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

Heb je een nieuwbouwhuis of bestaand huis gekocht, of ben je van plan om in je huidige huis de vloer te laten vervangen? Dan kun je overwegen om vloerverwarming te laten leggen.

Vloerverwarming zorgt voor een efficiënte warmteverdeling

Een van de grootste voordelen van vloerverwarming is dat de warmte zich gelijkmatig over de gehele ruimte verspreidt. Een radiator geeft warmte op één plek in huis, waardoor de warmte zich geleidelijk van ruimte naar ruimte verspreidt. Met vloerverwarming kun je een aangename kamertemperatuur realiseren zonder hoge stookkosten te hebben. Dit zorgt voor een comfortabele leefomgeving en vermindert het energieverbruik van radiatoren.

Vloerverwarming gebruikt minder energie dan radiatoren

Vloerverwarming werkt op lagere watertemperaturen in vergelijking met traditionele radiatoren. Het systeem werkt in de meeste gevallen op een watertemperatuur van zo’n 35 graden Celsius. Doordat er minder hard en minder snel moet worden verwarmd, zul je lagere energiekosten hebben. Je bespaart geld en helpt mee aan een beter milieu.

Hoe werkt het installatieproces en waar moet je rekening mee houden?

Voorbereiding van de ondervloer: de bestaande vloer wordt voorbereid om de vloerverwarmingselementen te kunnen plaatsen.
Stap 1
Open of gesloten systeem: bij een open systeem zijn de vloerverwarmingsbuizen rechtstreeks verbonden met de warmtebron. Een gesloten systeem omvat buizen die niet rechtstreeks op de warmtebron zijn aangesloten, en vereist een warmtewisselaar.
Stap 2
Diepte: de verwarmingsleidingen moeten op een voldoende diepte worden geïnstalleerd. Een dekking van 25 tot 30 mm wordt aanbevolen voor een optimale warmteafgifte.
Stap 3
Plaatsing van verwarmingselementen: afhankelijk van welk soort installatie je kiest, plaatsen wij de verwarmingsbuizen volgens het ontwerp van het systeem.
Stap 4
De vloerafwerking: voor vloerverwarming is het van belang dat de vloerafwerking niet te veel isoleert, anders kan de warmte de ruimte niet tijdig bereiken.
Stap 5
Aansluiting op het verwarmingssysteem: de vloerverwarming wordt aangesloten op het verwarmingssysteem van jouw huis.
Stap 6
Temperatuurregeling: het regelen van de temperatuur met een enkele kamerthermostaat is de meest eenvoudige optie. Dit wordt echter niet aanbevolen omdat de temperatuur dan alleen in de ruimte met de thermostaat optimaal kan worden geregeld. Hier kan ons EMS-systeem mee helpen.
Stap 7

Veelgestelde vragen over vloerverwarming

Belangrijk onderhoud omvat regelmatige controle op lekkages, het schoonhouden van de vloer en periodieke professionele controles om een optimale werking te waarborgen.

Het installatieproces omvat de voorbereiding van de ondervloer, het plaatsen van verwarmingselementen volgens het systeemontwerp, de afwerking van de vloer, en de aansluiting op het verwarmingssysteem van jouw huis.