Dakrenovatie laten uitvoeren door specialisten?

Een dakrenovatie laten uitvoeren door de Verduurzaamgroep geeft jou de kans om je dak volledig aan te laten passen naar een duurzaam en nieuw dak wat nog vele decennia mee gaat. Wij hebben jarenlange ervaring in het renoveren van daken en onze vakmannen zijn gespecialiseerd in het gebruiken van de juiste materialen om jouw dak te renoveren. Een dakrenovatie kan verschillende redenen hebben, zoals lekkage, tocht of ouderdom. Wij nemen alle zorg uit handen en zorgen ervoor dat je dak gerenoveerd wordt op de juiste manier en direct bijdraagt aan een groenere toekomst. Daarnaast brengt het renoveren van jouw dak meerdere voordelen met zich mee zoals: een hogere WOZ-waarde, een hoger energielabel en een lagere energierekening. Wanneer wij jouw dak renoveren, kun je vervolgens genieten van het feit dat jouw dak één van de mooiste daken van de straat is!

Wij werken aan een klimaatneutraal Nederland.

Al 2000+ klanten met een glimlach achtergelaten.

Onze kracht: altijd die extra stap, service staat bij ons voorop.

Gebruik van hoogwaardige materialen en de nieuwste technieken.

Allround en
ervaren
teams

Voordelen van werken met de Verduurzaamgroep

  • Duurzaamheid: wanneer je kiest voor een dakrenovatie is dit in de meeste gevallen een aardige investering. Wij vinden het belangrijk dat je waar krijgt waarvoor je betaalt. Onze dakrenovaties zijn ontworpen en worden gebouwd om lang mee te gaan en jouw dak te beschermen tegen toekomstige schades of lekkages.
  • Energie-efficiëntie: naast het renoveren van uw pannen, kunnen wij ook het dakbeschot bekleden met een damp-open folie. Dit zorgt ervoor dat je constructie van binnenuit naar buiten kan ademen. als er condens ontstaat, vind het zijn weg naar buiten en wordt het niet opgenomen door de isolatie. Door het dak te isoleren volgens de hoogste normen zul je het na oplevering merken in de maandelijkse energiekosten.
  • Garantie: wij bieden garantie op onze werkzaamheden, zodat je met een gerust hart kunt genieten van jouw gerenoveerde dak.
  • Hogere woningwaarde: een gerenoveerd dak zal bijdragen aan een beter energielabel en zal de waarde van jouw woning in (bijna) alle gevallen verhogen. 

Wat voor soorten dakrenovaties zijn er?

De Verduurzaamgroep staat garant voor professionele dakrenovatie. Ons ervaren team zorgt voor een nauwkeurige renovatie, waarbij wij altijd rekening houden met de specifieke wensen van de klant. Je kunt denken aan verschillende renovaties. Wij hebben ze voor je opgeschreven en toegelicht: 

Platte daken renovatie

Platte daken renovatie omvat een grondige aanpak voor het herstellen en verbeteren van platte daken. Bij deze renovatie worden verschillende stappen genomen om de duurzaamheid, waterdichtheid en isolatie van het dak te waarborgen. Dit proces begint meestal met een grondige inspectie om eventuele schade of slijtage vast te stellen. Vervolgens worden beschadigde materialen hersteld of vervangen en worden hoogwaardige waterdichtingsmaterialen aangebracht om lekkages te voorkomen. Daarnaast wordt vaak aandacht besteed aan isolatie om de energie-efficiëntie van het gebouw te verbeteren. Platte daken renovatie is essentieel om de levensduur van het dak te verlengen en ervoor te zorgen dat het gebouw beschermd blijft tegen de elementen.

Hellende daken renovatie

Hellende daken renovatie is een gespecialiseerde aanpak om de kwaliteit en duurzaamheid van schuine daken te herstellen en verbeteren. Deze renovatie omvat verschillende stappen, beginnend met een grondige inspectie van het bestaande dak om eventuele schade, slijtage of lekkages vast te stellen. Vervolgens worden alle dakpannen eraf gehaald en eventueel apart gelegd voor hergebruik. De volgende stap is het dak schoonmaken waarna er stoflatten op het dakbeschot kunnen worden gemonteerd. Over deze stoflatten komt er een dampopen folie, waarna vervolgens de horizontale latten op de stoflatten worden geschroefd. Als deze allemaal op de juiste maat zitten, kan er begonnen worden met het leggen van de dakpannen. Hierbij wordt er altijd extra op gelet bij de aansluitingen van bijvoorbeeld dakkapellen, de nok en schoorsteen. Deze aanpak zorgt ervoor dat je dak en je huis bestendig is tegen lekkages en alle andere weersinvloeden. Zeker in de huidige tijd is het renoveren van je dak vaak een verbetering van de woning, aangezien de meeste daken van woningen uit de jaren ’30 allemaal langzamerhand aan vervanging toe zijn. Daarom is jouw dak renovatie vaak een verbetering van de buurt. .

De dakrenovatie specialist

Bij de renovatie van een dak komt veel meer kijken dan enkel het leggen van dakpannen. Wij zijn nauw betrokken bij het gehele traject, van het verstrekken van advies tot de daadwerkelijke uitvoering. Het renoveren van je dak is een belangrijke investering die niet alleen de bescherming van je huis waarborgt, maar ook de algehele waarde en uitstraling verhoogt. Bij de Verduurzaamgroep begrijpen we de belangrijke rol van een goed onderhouden dak en bieden we professionele dakrenovatiediensten die voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en duurzaamheid.

Als ervaren bouwbedrijf met een alles-in-één aanpak hebben wij ook uitgebreide expertise opgebouwd in het vervangen van daken. Als je overweegt om je woning te verbouwen, vooral als het een huis uit de jaren 30 betreft, is de kans groot dat het dak aan vernieuwing toe is. Goed om te weten: traditionele pannendaken hebben doorgaans een levensduur van ongeveer 100 jaar! Wij zijn de geschikte partner om deze eventueel nodige renovatie voor jou uit te voeren.

Dakrenovatie per regio

De Verduurzaamgroep B.V. realiseert dakrenovaties in de regio’s Hilversum, Bussum, Naarden en andere plaatsen in het Gooi.

Ervaringen van klanten in de schijnwerpers

Veelgestelde vragen over dakrenovaties

Wij zijn van origine een bouwbedrijf dat los van bouwen ook alle duurzame oplossingen aanbiedt. Tijdens de verbouwing ontzorgen wij de klant door één duidelijk aanspreekpunt te hebben

Tekenen dat jouw dak renovatie nodig heeft, kunnen onder meer zijn: lekkages, loskomende dakbedekking, waterophoping, schimmelvorming in de zolder en een hoge energierekening als gevolg van slechte of geen isolatie. Wanneer je een van deze problemen opmerkt, is het raadzaam om jouw dak te laten inspecteren. 

De duur van een dakrenovatie kan variëren afhankelijk van de omvang van het project, het type dak en de weersomstandigheden. Over het algemeen kan een gemiddelde dakrenovatie een paar dagen tot 2 weken in beslag nemen.

Afhankelijk van de omvang van het dak kunnen wij vaak al binnen 4 tot 6 weken van start gaan!

Onze eigen vakmannen komen bij de klant over de vloer, daarnaast hebben wij onderaannemers waar wij al jaren mee samen werken en een goede band mee hebben opgebouwd.