Renovatie van tuinhuis – Amsterdam

Wens opdrachtgever: Het volledig transformeren van wat oorspronkelijk als tuinhuis diende in de achtertuin van deze klant in Amsterdam. De opdrachtgever wenste een renovatie en modernisering om dit bijhuis een eigentijdse en functionele ruimte te maken. De werkzaamheden werden tijdens Corona uitgevoerd, aangezien de klant verplicht was thuis te werken en van zijn oude tuinhuis o.a. een kantoor wilde maken.

Uitvoering door de Verduurzaamgroep

Het hoofddoel was om van dit voormalige tuinhuis om te vormen tot een geheel nieuwe, moderne en functionele ruimte.

Onze projectaanpak begon met een grondige sloop, waarbij vrijwel alles binnen het tuinhuis werd verwijderd, met uitzondering van de structurele schil. Dit omvatte de plafonds, niet-dragende wanden en de vloer, die niet meer aan de moderne eisen voldeed.
Vervolgens richtten we onze aandacht op de ramen en deurkozijnen, die werden gedemonteerd om plaats te maken voor een ruimer kozijn met openslaande deuren. Dit verbeterde niet alleen de toegang tot de buitenruimte, maar zorgde ook voor meer natuurlijk licht binnenin.
Een essentiële toevoeging aan het tuinhuis was het aanleggen van een wateraanvoer. Dit vereiste het graven van een geul van minstens 65 cm diep om leidingen en afvoer te installeren, wat een mooie stap was om het tuinhuis van moderne gemakken te voorzien.
Hierna hebben we zorgvuldig geïsoleerd en bekleedden we de binnenruimte met gipsplaten. Daarna waren onze stukadoors en schilders verantwoordelijk voor de afwerking van de binnenruimte, waarbij elk detail met precisie werd behandeld.
Om aan de specifieke wensen van de klant te voldoen, vervaardigde onze interieurbouwer op maat gemaakte kasten die niet alleen de functionaliteit maar ook de esthetiek van het tuinhuis verbeterden.

Eindresultaat

Dit renovatieproject resulteerde in een ruimte die modern, comfortabel en volledig functioneel is.

Ook is er een sparing aan de linkerzijde gemaakt voor een nieuw deurkozijn.
Met het oog op verbeterde isolatie, hebben ons tean de binnenwanden bekleed met Wall-in-one platen.
Onze ervaren loodgieter nam de verantwoordelijkheid op zich voor het volledige ontwerp en de vakkundige installatie van stromend water en afvoerleidingen, die werden voorzien voor zowel de keuken als de badkamer.
De volgende stappen omvatten stuc- en schilderwerkzaamheden, waarbij ons team elk detail perfectioneerde. Dit werd gevolgd door de geplaatste visgraatvloer, die een onderscheidende elegantie aan de ruimte toevoegde.
Voor de badkamer, hebben we een doordacht ontwerp uitgevoerd en gebruik gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit, om een ruimte te creëren die niet alleen functioneel is, maar ook een gevoel van luxe en verfijning uitstraalt.

Binnenin hebben we gezorgd voor moderne voorzieningen en afwerkingen die passen bij de behoeften van de opdrachtgever.
Het eindresultaat is een prachtige transformatie van voormalige garageboxen tot een moderne, multifunctionele ruimte die naadloos aansluit bij de behoeften van de opdrachtgever. Dit project is een succesverhaal waarin oud en nieuw op harmonieuze wijze samenkomen, en het bijhuis nu een waardevol en functioneel onderdeel van de woning vormt.

Wil jij dit ook?

Bespaar direct! Wil je een offerte ontvangen, check dan of wij in jouw regio actief zijn?