Warmtepomp specialist: duurzaam verwarmen en koelen
Een warmtepomp is een milieuvriendelijke en kostenefficiënte methode om je huis te verwarmen. Met een volledig elektrische warmtepomp kun je je woning volledig zonder gas verwarmen, terwijl een hybride warmtepomp het potentieel heeft om je gasverbruik met wel 81% te verminderen.
- Bespaar op je energie rekening
- Draag bij aan een schoner milieu
- Verhoog je woningwaarde
- Verbeter je energielabel
Wij werken aan een klimaatneutraal Nederland.
Al 2000+ klanten met een glimlach achter gelaten.
Onze kracht: altijd die extra stap, service staat bij ons voorop.
Gebruik van hoogwaardige materialen en nieuwste technieken.
Allround en ervaren teams
Wij werken aan een klimaatneutraal Nederland.
Al 2000+ klanten met een glimlach achtergelaten.
Onze kracht: altijd die extra stap, service staat bij ons voorop.
Gebruik van hoogwaardige materialen en de nieuwste technieken.
Allround en
ervaren teams.
Zo gaan wij te werk
STAP 1
Aanvraag advies
STAP 2
Adviesgesprek
STAP 3
Werkvoor-
bereiding
STAP 3
Werkvoorbereiding
STAP 4
Installatie
STAP 5
Optimalisatie
Samen bouwen aan een duurzame toekomst?
Soorten warmtepompen
Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp, ook bekend als een hybride cv-ketel, combineert een luchtwaterwarmtepomp met een traditionele cv-ketel. Gedurende het grootste deel van het jaar wordt je huis verwarmd door de warmtepomp, maar op de koudere dagen springt de cv-ketel bij om extra warmte te leveren. Bovendien blijft de cv-ketel het hele jaar door verantwoordelijk voor het verwarmen van tapwater.
Volledig elektrische warmtepomp
Ga volledig van het gas af: Met een all-electric warmtepomp, zoals de naam al aangeeft, ga je volledig over op elektrische verwarming. Er wordt geen gas meer gebruikt. Zowel de verwarming van je huis als het warme tapwater worden verzorgd door de warmtepomp. In plaats van een cv-ketel, wordt een boilervat gebruikt om warm water te leveren.
Lucht water warmtepomp
Een luchtwaterwarmtepomp is een type warmtepomp dat warmte uit de buitenlucht haalt en deze gebruikt om water te verwarmen. Dit is hoe het werkt:
- Warmteabsorptie: De warmtepomp bevat een ventilator die lucht van buiten aanzuigt. Deze buitenlucht bevat warmte, zelfs bij koud weer. Een vloeistof (koelmiddel) in de warmtepomp circuleert door een verdamper en neemt warmte op uit de buitenlucht.
- Compressie: Nadat de warmte is geabsorbeerd, wordt het koelmiddel samengeperst door een compressor. Dit verhoogt de temperatuur van het koelmiddel.
- Warmteterugwinning: Het warme koelmiddel wordt vervolgens gebruikt om water te verwarmen. Dit verwarmde water kan worden gebruikt voor verwarmingssystemen, zoals vloerverwarming, radiatoren en tapwater voor douches en kranen.
- Herhaling: Het koelmiddel wordt teruggevoerd naar de verdamper om opnieuw warmte op te nemen, en het proces herhaalt zich.
Ervaringen van klanten in de schijnwerpers
Subsidie, isolatie en warmteverlies
Als je een warmtepomp laat installeren in je woning, kun je de Investerings Subsidie Duurzame Energie (ISDE) aanvragen.
Het is van belang om de woning goed te hebben geïsoleerd, anders moet de cv-ketel nog vaak bijspringen om je huis voldoende te verwarmen. Je woning is geschikt voor een all-electric systeem als er goed geïsoleerd is d.m.v. het dak, spouw, gevel, vloer en HR++ glas.
Ook mag er niet te veel warmteverlies zijn door gaten en kieren in de kozijnen van de woning. Vooral de aansluitingen tussen de kozijnen en de gevels en de aansluitingen van het dak mogen niet te veel lucht doorlaten.
Warmtepomp combineren met zonnepanelen
Onze warmtepompen worden geïnstalleerd door ervaren installateurs. Wanneer je een warmtepomp wilt en de woning goed geïsoleerd is, is het handig om het te combineren met zonnepanelen. Hierdoor investeer je in een huis van de toekomst, wat ook weer direct een hoger energielabel oplevert.
Warmtepomp plaatsingen per regio
De Verduurzaamgroep B.V. realiseert warmtepomp plaatsingen in de regio’s Hilversum, Bussum, Naarden en andere plaatsen in het Gooi.
Veelgestelde vragen over een warmtepomp
Wat is een warmtepomp?
Een warmtepomp is een apparaat dat warmte uit de omgeving opneemt (lucht, water en grond) en kan jouw huis koelen en verwarmen.
Hoeveel kan ik besparen op mijn energierekening met een warmtepomp?
De besparingen variëren, maar veel gebruikers melden aanzienlijk lagere energierekeningen na de installatie van een warmtepomp.
Hebben warmtepompen onderhoud nodig?
Ja, hoewel ze over het algemeen minder onderhoud vereisen.